Binnen Duin Horst & Weide werken gemeenten, maatschappelijke organisaties, terreinbeheerders en private partijen samen aan de versterking van beleefbaarheid, vitaliteit en authenticiteit van dit gebied.
 
 
 
 
Vogelplas Starrevaart 
Ten zuidwesten van recreatiegebied Vlietland ligt Vogelplas Starrevaart. Dit is een bijzonder aantrekkelijk gebied en niet alleen voor de vele vogels die er voedsel zoeken, broeden en rusten. 
lees verder...
Sluisgebied Leidschendam
Bij de historische sluis in Leidschendam is het meestal een gezellige drukte. Dit mooie stukje oud-Leidschendam is in 2012 en het begin van 2013 in oude luister hersteld en nu nog...
lees verder...
Vlietdagen
Elk jaar in september is het feest op de Vliet. Tijdens de Vlietdagen is er in Leidschendam en Voorburg van alles en nog wat te beleven op de eeuwenoude verbinding tussen Leiden en Delft.
lees verder...
 
 
Roeien in het Westbroekpark, Den Haag
Huur bij De Waterkant een bootje en ga romantisch roeien in en om het Westbroekpark. In de zomermaanden kunt u vanaf het water bovendien de prachtige rozentuin die in het park ligt bewonderen.
lees verder...
Wassenaarse slag
Met een kustlijn van ruim 8 kilometer is de Wassenaarse Slag een waar walhalla voor de liefhebber van natuur en rust. Het is heerlijk vertoeven aan het relatief rustige familiestrand. De prachtige natuur in de omgeving leent zich bijzonder goed voor een wandeling of fietstocht. In het duingebied Meijendel zijn mooie plekjes te vinden met zeldzame broedvogels en bijzondere planten. Ga op ontdekkingstocht en verwonder u over de pracht van de natuur.
Na afloop van een ontspannen dag kan de inwendige mens worden verzorgd bij één van de strandpaviljoens of bij de brasserie op het duin.

Lees de hele advertentie Kust en Zeegids door op de foto te klikken

Vlietland, Leidschendam
Vlietland is een afwisselend en aantrekkelijk recreatiegebied. Het hart wordt gevormd door een grote waterplas (zo'n 130 hectare). Daar kunt u zwemmen, surfen, roeien, kanovaren, zeilen, vissen...
lees verder...