Binnen Duin Horst & Weide werken gemeenten, maatschappelijke organisaties, terreinbeheerders en private partijen samen aan de versterking van beleefbaarheid, vitaliteit en authenticiteit van dit gebied.
 
 
 
 
JE KIJKT JE OGEN UIT
 
In Duin Horst & Weide is bijzonder veel te zien, zoals molens, boerderijen en landgoederen. Naast al het moois dat de natuur u te bieden heeft natuurlijk.
 
Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op een van de boerderijen die we hier aan u presenteren. Ze zijn allemaal nog in bedrijf. Op sommige boerderijen kunt u ook streekproducten kopen of worden kinderfeestjes georganiseerd. 
 
Gaat u liever wat verder terug in de tijd? Dat kan. Bezoek een van de buitenplaatsen. Dat zijn stuk voor stuk idyllische plekjes, vol historie. De tuinen zijn vaak prachtig aangelegde lusthoven met daarin romantische prieeltjes en koetshuizen. 
 
In Duin Horst & Weide staan ook een aantal molens, die zorgvuldig gerestaureerd zijn én nog draaien. Zoals bijvoorbeeld Windlust in Wassenaar - dat is een van de oudste nog werkende korenmolens van Nederland - of Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam. Ook Molendriegang Wilsveen, een van de pareltjes van Duin Horst & Weide, is zeker een bezoekje waard. De molens van de Molendriegang zijn niet toegankelijk, maar vormen zo met z'n drieën op een rij een bijzonder mooi en oer-Hollands plaatje.