Binnen Duin Horst & Weide werken gemeenten, maatschappelijke organisaties, terreinbeheerders en private partijen samen aan de versterking van beleefbaarheid, vitaliteit en authenticiteit van dit gebied.
 
 
 
 
Vreugd en Rust, Voorburg
Dit park dankt zijn naam aan de historische buitenplaats Vreugd en Rust. In het park liggen een huis en een oranjerie. Hierin zijn tegenwoordig een hotel-restaurant en een brasserie gevestigd
lees verder...
Groene as, Voorburg
Vanaf park Vreugd en Rust kunt u over een volledig groene as naar paleis Huis ten Bosch lopen. Deze as wordt onder andere gevormd door het Juliana-Bernhard park en park 't Loo.
lees verder...
Sijtwende, grens Leidschendam-Voorburg
Op de grens tussen Leidschendam en Voorburg ligt sinds 2007 park Sijtwende, dat is aangelegd bovenop de gelijknamige tunnel. Het park bestaat uit twee eilanden...
lees verder...
Groot Zijdepark, park Rusthout en park Prinsenhof, Leidschendam
Naast winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam ligt het Groot Zijdepark. Aan de Noordsingel, tegenover parkeergarage Leidsenhage, vindt u natuurpark Rusthout
lees verder...
Sportpark De Star golfbaan, Leidschendam
In de Leidschendammerhout, een natuur- en recreatiegebied dat aansluit op Vogelplas Starrevaart ligt een golfbaan waar iedereen (ook zonder G.V.B) vanaf acht jaar mag komen golfen
lees verder...
Park Ter Wadding, Voorschoten
Op de grens van Voorschoten en Leiden ligt park Ter Wadding. Een vrij onbekend stukje groen, dat deel uit maakt van de ecologische hoofdstructuur van de provincie Zuid-Holland. 
lees verder...
Burgemeester Berkhoutpark, Voorschoten 
Het Burgemeester Berkhoutpark is aangelegd in de jaren '30 van de vorige eeuw. Er staan veel bijzondere bomen en heesters. Deze zijn met bordjes aangegeven. 
lees verder...
Japanse tuin, Clingendael, Den Haag
De Japanse tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Er staan veel zeldzame bomen en planten en er heerst een heel bijzondere sfeer. 
De tuin is in het begin van de twintigste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenares van het landgoed, MarguĂ©rite barones van Brienen, bijgenaamd Freule Daisy. Bekend is dat zij minimaal een keer naar Japan is gereisd en daarvandaan een aantal ornamenten (lantaarns, watervaten, bruggetjes) mee naar Nederland heeft genomen. 
De tuin ademt een serene rust. Een prachtige plek om te mijmeren en je te verwonderen over de schoonheid van de natuur. Er worden ook regelmatig trouwreportages gemaakt in de Japanse tuin.
Vanwege zijn kwetsbaarheid is de tuin maar ongeveer acht weken per jaar geopend voor publiek. 
 
Meer informatie www.denhaag.nl