Binnen Duin Horst & Weide werken gemeenten, maatschappelijke organisaties, terreinbeheerders en private partijen samen aan de versterking van beleefbaarheid, vitaliteit en authenticiteit van dit gebied.
 
 
 
 
Vreugd en Rust, Voorburg
Dit park dankt zijn naam aan de historische buitenplaats Vreugd en Rust. In het park liggen een huis en een oranjerie. Hierin zijn tegenwoordig een hotel-restaurant en een brasserie gevestigd
lees verder...
Groene as, Voorburg
Vanaf park Vreugd en Rust kunt u over een volledig groene as naar paleis Huis ten Bosch lopen. Deze as wordt onder andere gevormd door het Juliana-Bernhard park en park 't Loo.
lees verder...
Sijtwende, grens Leidschendam/Voorburg
Op de grens tussen Leidschendam en Voorburg ligt sinds 2007 park Sijtwende, dat is aangelegd bovenop de gelijknamige tunnel. Het park bestaat uit twee eilanden: een speeleiland en een stilte-eiland. 
Op het speeleiland is een heuvel aangelegd met allerlei speeltoestellen, waaronder een lange glijbaan en een jeu-de-boulesbaan. 
Op het stilte-eiland is het gemeentelijke Monument voor Vrede en Vrijheid te vinden. Hier worden op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht. Ook staan op dit eiland vijf kunstwerken die 'de reis van het leven' verbeelden. 
De hoofdingang van het park is aan de Rodelaan.

 

Groot Zijdepark, park Rusthout en park Prinsenhof, Leidschendam
Naast winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam ligt het Groot Zijdepark. Aan de Noordsingel, tegenover parkeergarage Leidsenhage, vindt u natuurpark Rusthout
lees verder...
Sportpark De Star golfbaan, Leidschendam
In de Leidschendammerhout, een natuur- en recreatiegebied dat aansluit op Vogelplas Starrevaart ligt een golfbaan waar iedereen (ook zonder G.V.B) vanaf acht jaar mag komen golfen
lees verder...
Park Ter Wadding, Voorschoten
Op de grens van Voorschoten en Leiden ligt park Ter Wadding. Een vrij onbekend stukje groen, dat deel uit maakt van de ecologische hoofdstructuur van de provincie Zuid-Holland. 
lees verder...
Burgemeester Berkhoutpark, Voorschoten 
Het Burgemeester Berkhoutpark is aangelegd in de jaren '30 van de vorige eeuw. Er staan veel bijzondere bomen en heesters. Deze zijn met bordjes aangegeven. 
lees verder...
Japanse tuin, Clingendael, Den Haag
De Japanse tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Er staan veel zeldzame bomen en planten en er heerst een heel bijzondere sfeer.  De tuin is in het begin van de twintigste eeuw aangelegd door... lees verder...